Homborø Gaard

 

Homborø gård har en del spennende historie. Losene hadde utkikkspunkter er i seilskutetiden. Skipperhuset har og vært vertshus.

Familien Høegh har virkelig tatt vare på og utviklet stedet til noe helt spesielt. Bygda vår Eide er det mest solfylte stedet i landet. Og Homborøya er kanskje det mest solfylt i Eide. Dette gir helt spesielle vekstforhold. Dette har de sett og lagt ned mye i å få tilbake gården til fordums prakt. Kanskje er kulturlandskapet bedre enn det noen gang har vært. Jordene er dyrket og beitene er ryddet.

Nå går det an å spasere seg turer der det tidligere var så gjengrodd at ingen kunne komme fram. Ellers er både innhus og uthus møysommelig restaurert. Alle steinbryggene er tatt ned og satt opp på nytt for å nevne noe. Forpakterboligen som lå plassert i enden av uthuset var ikke til å få reddet. Så etter noe kamp med myndighetene fikk vi på plass tillatelse til å bygge ny forpakterbolig. Resultatet ble supert syns nå vi.

Høegh familien har betydd enormt mye for bedriften på mange plan. De har gitt oss oppdrag, stabilitet, kunnskap, samarbeidspartnere, støtte og nettverk.